اگر کلمات کلیدی را مواد اولیه پخت یک دستور غذایی در نظر بگیرید، ممکن است هر یک از آن‌ها به تنهایی چیز مهمی نباشند اما وقتی آن‌ها را با یکدیگر ترکیب می‌کنید، نتیجه ای خارق العاده در تولید کیک سئو خواهند داشت و وب سایت شما را در اینترنت قابل شناسایی می‌کنند. در مطلب قبل با مفهوم و مقدمات سئو و بهینه سازی وب سایت آشنا شدید. در ادامه چند توصیه و راه کار دیگر جهت بهبود سئوی صفحات سایت ارائه می‌گردد.

برچسب عنوان(Title Tag)

دومین نکته مهم بعد از انتخاب کلمه کلیدی در سئو، تعیین و مشخص نمودن عنوان صفحات است. عنوانی که انتخاب می‌کنید در دو ناحیه نمایش داده می‌شود.

  1. در بالای مرورگر
  2. نوشته لینک (عنوان لینک) در نتایج جستجوی گوگل (یا سایر موتورهای جستجو)

این عنوان باید بصورت خلاصه بیانگر موضوع و مفهوم صفحه باشد و با محتوای آن مرتبط باشد. در این عنوان باید از کلمات کلیدی خود استفاده شود. بنابراین سعی نمایید اول کلمات کلیدی مهم را قرار دهید. بهتر است عنوان صفحات کمتر از ۷۰ کاراکتر باشد. تعداد بیشتر در نتایج نشان داده نخواهد شد.

توضیحات (Description)

این قسمت می‌تواند بخشی از متن اصلی باشد. طول این توضیحات می‌تواند بیشتر باشد اما توصیه میگردد آنرا بین ۱۵۰ الی ۱۶۰ کاراکتر محدود نمایید تا موتورهای جستجو به صورت کامل آن را نمایش دهند.

بسیار مهم است که بدانید از سپتامبر ۲۰۰۹، داده‌های متا یا Meta Data در رتبه سایت شما در نتایج جستجوی گوگل تاثیری ندارند. با این وجود همانطور که در نتایج جستجو نشان داده شده است، داده‌های متا می‌تواند بر اینکه یک نفر چقدر علاقه مند به کلیک کردن بر روی لینک شما باشد، تأثیر بگذارد.

عنوان داخلی صفحات(Page title) یا استفاده از تگ H١

عنوان داخلی صفحات باید حاوی کلمات کلیدی شما باشد. به طور پیش فرض عنوان صفحات با تگ H١ نوشته می‌شود. که اگر سایت را خودتان طراحی نموده اید یا امکان تغییر تگ‌های صفحات را دارید، در نظر داشته باشید که در هر صفحه از سایت فقط یک بار از تگ H١. آن هم برای عنوان اصلی صفحه استفاده کنید.

محتوا(Content)

محتوا کلید سئو است و بسیاری بر این باورند که امروز محتوا پادشاهی می‌کند. لطفا به این موارد مهم در تولید محتوا برای وب سایت دقت کنید:

  • تا حد ممکن خلاصه ولی کاربردی بنویسید تا مخاطبان راغب به خواندن مقاله باشند.
  • ساده بنویسید و از واژه‌های مناسب و مرتبط با کلمۀ کلیدی استفاده نمایید. به کار بردن کلمه کلیدی در چند جای مطلب بسیار مفید است. ولی در تکرار آن زیاده روی نکنید.
  • محتوای جدید و یکتا بنویسید. گوگل محتوای تازه را دوست دارد. وب سایت خود را به طور منظم بروز کنید واز کپی برداری مطالب دیگر وبلاگ‌ها و وب سایت‌ها و حتی از سایر صفحات وب سایت خود بپرهیزید.
  • واژه های مهم مطالب خود را برجسته (Bold) نمایید. اگر در مطلب خود قرار است به سایر صفحات سایت لینک بدهید، بهتر است کلمه‌های کلیدی را به صفحات مرتبط با آن لینک کنید.

تصاویر

برخی از وبمسترها به درستی با قابلیت‌ها و حتی تفاوت‌های اساسی دو خصیصه alt و title برای تصاویر آشنایی ندارند. استفاده صحیح از آن‌ها می‌تواند در روند بهینه‎سازی یک وب سایت بسیار کمک نماید.
Alt یا (Alternative Information) در واقع اطلاعات جایگزین برای یک تصویر است. در حقیقت موتورهای جستجو به کمک این اطلاعات، متوجه موضوع تصاویر شده و آن‌ها را پردازش می‌کنند. زمانی که تحت هر شرایطی امکان نمایش تصویر وجود نداشته باشد، اطلاعات جایگزین آن نشان داده خواهد شد و در صورت عدم وجود alt فقط یک کادر خالی نشان داده می‌شود.

برخی از سیستم‌های مدیریت محتوا، بصورت خودکار نام تصویر را برای خصیصه alt قرار می‌دهند. البته توصیه می‌شود که کلمه کلیدی وب سایت شما حتماً در alt تصویر گنجانده شود.

Image title یا خصیصه عنوان، در واقع اطلاعات اضافی برای یک تصویر است. اطلاعات اضافی ضمن ارائه اطلاعات تکمیلی در مورد تصویر باید مرتبط، مختصر و حاوی کلمه کلیدی باشد. این اطلاعات هنگام قرارگیری ماوس بر روی تصویر، به صورت Tooltip نمایش داده می‌شوند.

آدرس صفحه –  (URL)

نکته مهم در آدرس صفحه این است که کلمه کلیدی حتماً در آن استفاده شده باشد.

حالت بد:

 www.sitename.com/page=١٢٣۴as

حالت خوب:

www.sitename.com/chocolate-donuts.htm

لینک‌های ورودی:

اگر شما مطلبی جالب و خواندنی در وب سایت خود منتشر نموده باشید، ممکن است سایر افراد آن را در وب سایت، وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند و به سایت شما لینک دهند. هر چه تعداد لینک‌های ورودی از سایت‌های دیگر بیشتر باشد، تأثیر مثبتی بر ارتقا رتبه سایت شما خواهد داشت.

چقدر زمان طول می‌کشد تا کلیه این کارها به ثمر بشیند و شاهد ارتقا رتبه سایت باشیم؟

ممکن است هفته‌ها یا حتی بیشتر…در مبحث سئو نمی‌توان زمان دقیقی تعیین نمود. باید صبور باشد و به طور مستمر مطالب تازه تولید کرده تا بتوانید تأثیر این اقدامات را ببینید.

همانطور که قبلاً نیزاشاره شد، شما با استفاده از سرویس Google Analytics  نیزمی‌توانید به راحتی از وضعیت تعامل کاربران با وب سایت خود با خبر شوید. تنها چیزی که برای استفاده از این سرویس رایگان نیاز دارید، ساخت یک حساب کاربری گوگل می باشد تا با وارد شدن به محیط این سرویس آمار مختلف از وضیعت بازدید وب سایت خود بدست آورید. نحوه مراجعه بازدیدکنندگان به وب سایت شما، یکی از اولین آماری که باید بررسی شود:

Search traffic: آمار بازدیدکنندگانی که از طریق نتایج جستجو به سایت شما مراجعه کرده‌اند. دقیقاً آنچه که ما بهینه سازی کرده‌ایم.

Direct traffic: آمار بازدیدکنندگانی که با وارد کردن آدرس وب سایت شما در مرورگر خود به صورت مستقیم، وارد وب سایت شما شده‌اند.

Referral traffic: آمار بازدیدکنندگانی که از طریق سایر سایت‌ها و لینک‌ها وارد سایت شما می‌شوند.

با فراگیری و به کار گیری این اقدامات، می‌توانید پایه‌های سئوی سایت خود را تقویت و بهینه نمایید و با صرف زمان و پیگیری مستمر، شاهد افزایش بازدیدکنندگان و رتبه وب سایت خود باشید.